Alături de comunitatea din Iojib, la sfințirea bisericii

Am fost azi alături de localnicii din Iojib, comuna Medieșu Aurit, în zi de mare sărbătoare pentru această comunitate: a avut loc sfințirea bisericii. Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, episcopul Maramureșului și Sătmarului, alături de un sobor de preoți din întregul județ.

Au fost mulți localnici și nu numai. Nu am vrut să lipsesc pentru că, în astfel de momente, comunitatea e importantă și se cade să fii prezent.

Am fost la această sărbătoare cu medicul Radu Măgureanu, candidatul PSD la Primăria Medieșu Aurit, Radu Iancu, președintele PSD Medieșu Aurit, precum și cu colegul nostru Gheorghe Cârciu, cel mai activ reprezentant al Diasporei sătmărene.

Biserica are hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril și a fost construită acum 136 de ani. Dar a fost renovată recent, cu sprijinul sătenilor. Au contribuit și cei plecați în străinătate, pentru că sunt legați de comunitatea lor. Fiii satului, cum se spune la noi, și cărora ÎPS Iustin Sigheteanul le-a mulțumit. Ca noi toți.

Fara comentarii

Adauga un comentariu