Baza de tratament de la Tășnad nu e o prioritate pentru guvernul PNL

Pe 2 septembrie am adresat ministrului Economiei o întrebare referitoare la Baza de tratament de la Tășnad: Având în vedere că întreaga documentație este gata și autoritățile locale au făcut toate demersurile pentru această investiție de interes pentru sănătatea sătmărenilor  – și nu numai, ci și românilor din toată țara – cu afecțiuni de tip neurodegenerativ, de ce nu există niciun progres? Mai ales că au trecut deja 3 ani de când proiectul este întocmit!

Chiar dacă Regulamentul Camerei Deputaților prevede că răspunsul trebuie să fie dat în termen de 15 zile, cei de la Ministerul Economiei au răspuns după 35. Dar nu aceasta este problema – deși e o problemă –  ci răspunsul în sine, care, pe scurt, ar fi așa:

  • Sumele pentru finanțarea investițiilor în turism se alocă „în limita fondurilor disponibile” – dar nu se menționează în baza căror criterii.
  • Proiectul nostru – ca și altele – are nevoie de avizul Comitetului Tehnico-Economic al ministerului, care analizează toate documentațiile trimise de autoritățile locale. „În acest moment, se are în vedere înființarea Comitetului Tehnico-Economic”. Deci după un an de guvernare, PNL nu a reușit să înființeze acest Comitet care trebuie să avizeze proiectele!

Atașez atât întrebarea, cât și răspunsul.

Îmi pare rău că Tășnadul trebuie să mai aștepte… Investiția nu este mare, dar pentru comunitate ar însemna mult. Am să revin periodic cu întrebări la minister în legătură cu înființarea acelui Comitet. Poate se va face, totuși.

Fara comentarii

Adauga un comentariu