Copiii vor merge la școală cu măști de acasă. Profesorii – la fel!

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat public că Guvernul nu va putea asigura măști de protecție pentru toți copiii care încep școala. Liberalii, care și-au stabilit ca slogan general pentru alegerile locale expresia #sepoate, dovedesc încă o dată că atunci când este vorba despre binele românilor, sloganul corect este …nu se poate!

Problema asigurării măștilor pentru toți copiii care vor merge la școală ar fi putut fi complicată dacă acest guvern ar fi dublat alocațiile copiilor (așa cum spune legea promulgată de președintele Iohannis). Dacă ar fi injectat bani în economie, așa cum au făcut toate țările din Uniunea Europeană și nu numai acestea. Dacă ar fi susținut firmele și capitalul românesc. Dacă ar fi mărit pensiile (tot așa cum spune legea).

Dar Guvernul liberal nu a făcut nimic din toate acestea. Economia este îngenuncheată, agricultura este afectată puternic și de secetă, firmele românești sunt în mare dificultate. În realitate, Guvernul nu a alocat niciun leu pentru a ajuta economia sau agricultura, singura „concesie” pe care a făcut-o a fost să acorde șomaj tehnic. Niciun sprijin pentru investiții sau dezvoltare, nici măcar la nivelul companiilor în care statul e acționar unic sau majoritar. Dl Câțu s-a împrumutat pe bandă ca să nu ajute, real, pe nimeni.

În aceste condiții, declarația Ralucăi Turcan nu face decât să arate cât de slab este acest guvern, care nu știe să aloce resurse pentru nimeni și pentru nimic. Pregătirea școlii – dezinfecție, panouri de plexiglas (nu „pepsiglas”, cum spune ministrul Educației!), măști etc – s-a mutat în grija primăriilor, care nici ele nu au resurse suficiente. Părinții vor cumpăra măști de protecție pentru copiii lor, iar profesorii – pentru ei înșiși. Nu mai vorbesc despre mărirea salariilor profesorilor, că iar iese vreun liberal „autentic” și spune că nu sunt bani…

Prin urmare, deși nimeni nu știe să spună cum și în ce condiții va începe școala, copiii vor avea măscuțe de acasă dacă vor merge la școală. Cu acest guvern, nu se știe niciodată ce ne rezervă viitorul. Cu cât pleacă mai repede, cu atât mai bine!

Fara comentarii

Adauga un comentariu